Bezienswaardigheden

Hoewel een autovakantie naar Marbella absoluut niet ondenkbaar is (in tegendeel), kiezen de meeste vakantiegangers er toch nog steeds voor om een vlucht naar deze bekende plaats aan de Costa del Sol te boeken. Marbella mag dan zelf niet over een eigen luchthaven beschikken, dat is absoluut geen probleem. In de directe omgeving van de badplaats zijn immers verschillende vliegvelden terug te vinden waaronder zelfs één van de populairste van Spanje, namelijk de luchthaven van Malaga. Iedere zomer en zelfs tijdens het najaar trekken veel mensen richting de Spaanse zon. Net omwille van de haast ongekende populariteit van deze vakantiebestemming is het steeds een goed idee om even de verschillende vliegtickets naar de Costa del Sol goed te vergelijken. Alleen op die manier zorg je er namelijk voor dat jouw vlucht naar Malaga of Gibraltar geboekt kan worden tegen een zo laag mogelijke kostprijs. Meer weten? Aarzel dan niet langer, lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten over vluchten naar Malaga en Gibraltar.

Oude stad van Marbella

De oude stad van Marbella is een absolute must voor iedere vakantieganger die er voor kiest om een vakantie naar deze plaats te boeken. De oude stad beschikt over een groot aantal levendige en oude straatjes waar je heerlijk door kan slenteren. De oude stad is niet alleen de ideale locatie voor iedereen die op zoek is naar cultuur, maar ook voor iedereen die graag wil gaan winkelen. De oude stad herbergt een groot aantal fantastische winkels waar je de bekendste merken in kan kopen tegen een zeer interessante prijs. Daarnaast bulkt de oude stad van de restaurants waar je fantastisch in kan eten, al kan de kostprijs van zo’n maaltijd wel behoorlijk oplopen en sterk afhankelijk zijn van de locatie waar het restaurant zich bevindt. Hoe dan ook, neem beslist even de tijd om de oude stad van Marbella te ontdekken, het is beslist de moeite waard!

Puerto Banús

Wanneer je in Marbella verblijft is een bezoek brengen aan de haven Puerto Banús zeker en vast een absolute must. Sterker nog, we kunnen je verzekeren dat je er na de eerste keer nog verschillende extra bezoekjes aan zal brengen, al was het maar om de uiterst gezellige sfeer te proeven die hier hangt. Het mondaine aspect van Marbella valt uiteraard ook hier terug te zien. De haven wordt druk bezocht door enkele van de mooiste boten ter wereld en ook naast het water duiken regelmatig absolute luxe producten op. Tijdens de zomermaanden sieren luxueuze auto’s van het merk Rolls Royce, Ferrari, Lamborghini en Mercedes de straten rondom de haven en ook de meeste parkeerplaatsen worden dan ingenomen door deze prachtige voertuigen. Hoe dan ook, wil je de unieke sfeer van het Spaanse Marbella echt proeven, dan is een bezoek aan de haven een absolute must!

Plaza de los Naranjos

Het bekende Plaza de los Naranjos is een plein in de oude stad van Marbella. Het plein werd gebouwd in 1485 nadat de Christenen de stad hadden veroverd van de Moren. Het plein werd gebouwd en moest het bruisende hart van de stad worden en zo geschiede het ook. Rond het plein zijn drie prachtige historische gebouwen terug te vinden, namelijk het Casa Consistorial, het Casa del Corregidor en tot slot het Ermita de Santiago. Rond het plein zijn verschillende terrassen terug te vinden die tijdens de zomermaanden behoorlijk wat vakantiegangers over de vloer krijgen. Wederom beslist een aanrader om er even te vertoeven in ieder geval!

Bonsaï Museum

Het Bonsaï Museum is misschien wel één van de interessantste plaatsen om te bezoeken in Marbella. Het museum beschikt over maar liefst 300 miniatuur bomen van in totaal 40 verschillende soorten. Toch is de Bonsaï niet het enige wat je hier zal ontdekken, want het museum beschikt daarnaast eveneens over enkele miniaturen van inheemse soorten. Het Bonsaï Museum kan iedere dag bezocht worden tussen 10h30 en 13h30 en van 16h00 tot 18h00.

Basílica de Vega del Mar

Liefhebbers van kerken dienen in Marbella zeker en vast een bezoekje te brengen aan de in de zesde eeuw gebouwde Basílica de Vega del Mar. De kerk is terug te vinden nabij de monding van de Guadalmina rivier nabij een oude Romeinse weg die Cadiz met Cartagena verbindt.

Castillo Sohail

Het Arabische kasteel Castillo Sohail is gelegen in Fuengirola. Deze burcht werd in de tiende eeuw gebouwd door de Moren en is terug te vinden op een 38 meter hoge heuvel. De strategische ligging van het fort heeft er voor gezorgd dat het door de eeuwen heen is gebruikt door de Feniciërs en de Romeinen. Het fort werd gebruikt ter verdediging van de zeekust en de riviermonding. Schepen konden in die tijd namelijk tot maar liefst 4 kilometer landinwaarts varen. In 1485 werd het fort door de Christelijke legers veroverd. De laatste verbouwing aan het kasteel gebeurde in 1730. Tegenwoordig vormt het één van de belangrijkste en populairste bezienswaardigheden uit de regio.

La Alcazaba de Málaga

In de directe omgeving van Marbella vinden we niet alleen Malaga terug, maar zo ook La Alcazaba de Málaga. De ruïnes van het fort dat werd gebouwd in de elfde eeuw vormt één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio. Het fort is gelegen op de berg Gibralfaro en in de directe nabijheid van andere interessante bezienswaardigheden zoals het stadspark, de haven en natuurlijk ook het Romeins theater van de stad Malaga. Wanneer je deze bezienswaardigheid wil bezoeken onder leiding van een gids, dan is dat eveneens perfect mogelijk. Iedere zondag tussen 14h00 en sluitingstijd kan je namelijk genieten van een gratis rondleiding doorheen La Alcazaba de Málaga.