Bezienswaardigheden van Marbella

Marbella staat in eerste instantie vooral bekend als een geschikte plaats voor het doorbrengen van een (luxueuze) zon-, zee-, strandvakantie. Dit betekent echter niet dat er in Marbella en omgeving niets kan worden bezocht, in tegendeel. Zowel cultuur- als natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Ben jij ook benieuwd naar de interessante bezienswaardigheden van Marbella en omgeving? We laten je er graag kennis mee maken hier op deze pagina!

Welke bezienswaardigheden in Marbella bezoeken?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de bezienswaardigheden van Marbella zelf. Vaak wordt er door reizigers namelijk vooral gekeken naar bezienswaardige plaatsen en bouwwerken die op andere locaties aan de Costa del Sol zijn gelegen. Dat is zonde, want ook Marbella heeft (veel) meer te bieden dan je wellicht in eerste instantie zou vermoeden. Wil jij ook graag ontdekken wat nu precies de beste bezienswaardigheden van Marbella zijn? Dat wordt meteen duidelijk door het onderstaande overzicht.

1.) Het historische centrum van Marbella

Wil je graag in Marbella zelf bezienswaardigheden bezoeken? In dat geval kan je niet anders dan het historische centrum te bezoeken. Het is echter jammer om vast te stellen dat veel mensen dit historisch centrum nog wel eens over het hoofd durven te zien. Het oude stadsgedeelte van Marbella is gelegen aan het huidige centrum en gaat van start aan de Avenida Ricarda Soriano. Het oude centrum van Marbella bestaat uit een wirwar van straatjes waarin je maar wat graag verdwaalt. De straten zijn er bekleed met kasseien en je kan er kennismaken met heel wat leuke winkeltjes en natuurlijk ook kunstgalerijen. Daarnaast zijn hier verschillende overblijfselen uit de tijd van de Romeinen terug te vinden.

Het hart van de Casco Antiguo, zoals het historische centrum van Marbella wordt genoemd, is het zogenaamde ‘Plaza de los Naranjos’. Dit is een authentiek plein welke zich kenmerkt door de aanwezigheid van menig aantal sinaasappelbomen. Ook andere tropische planten sieren dit prachtige plein. Wanneer je Marbella ook mag bezoeken, deze locatie leent zich uitstekend om met een drankje in de hand even lekker te genieten in één van de vele, traditionele cafés welke hier zijn terug te vinden. Bovendien zijn er verspreid over het historische centrum van Marbella ook heel wat fantastische tapasrestaurants terug te vinden.

2.) De Iglesia de la Encarnación

In Marbella in Spanje de bezienswaardigheden ontdekken is niet mogelijk zonder even halt te houden bij de zogenaamde ‘Iglesia de la Encarnación’. Dit is één van de oudste en tevens ook meest belangrijke kerken van de stad. Ze stamt dan ook uit de zestiende eeuw en zou naar alle waarschijnlijkheid zijn gebouwd op de resten van een nog oudere moskee. Ten tijde van de achttiende eeuw werd er voor gekozen om de kerk verder uit te breiden. Let op, de Iglesia de la Encarnación is niet volledig opengesteld voor het publiek. Toch is een bezoekje aan deze kerk zeker en vast de moeite meer dan waard.

3.) Het Parque La Alameda

Ben jij eerder geïnteresseerd in de meer natuurlijke bezienswaardigheden van Marbella? In dat geval mag een bezoek aan het ‘Parque La Alameda’ niet op je reisplanning ontbreken. Dit kleine park is gelegen ten zuiden van het oude centrum en leent zich uitstekend om even heerlijk tot rust te komen. In het park zal je niet alleen tropische planten, maar ook mooi versierde bankjes aantreffen. Ook de prachtige, centrale fontein in het park is zeker en vast de moeite waard om op de gevoelige plaat vast te leggen!

Bezienswaardigheden in Marbella en omgeving

Niet alleen in Marbella, maar ook in de omgeving zijn heel wat interessante bezienswaardigheden terug te vinden. Wil jij graag alle bezienswaardigheden van Marbella en omgeving ontdekken? In dat geval kan een auto huren het overwegen waard zijn. Wanneer je dit doet kan je in de omgeving van Marbella dan ook kennismaken met de volgende bezienswaardigheden:

Guadalmina dam in Benahavis, Malaga, Spanje
 1. Guadalmina;
 2. Het Castillo Sohail;
 3. Selwa Marina;
 4. De Dunas de Artola o Cabopino;
 5. Pico de la Concha;
 6. Villa Romana de Rio Verde;
 7. Het panoramisch punt ‘Viewpoint Corzo’;

Wil jij dus graag tijdens je vakantie in Marbella niet alleen maar in Marbella zelf vertoeven, maar ook de omgeving in trekken? Dan zijn de bovenstaande bezienswaardigheden meer dan de moeite waard om kennis mee te maken!

De leukste Activiteiten & Tours in Marbella

Top 10 bezienswaardigheden van Marbella

De informatie op deze pagina heeft ongetwijfeld reeds duidelijk gemaakt dat er zowel in als rond Marbella heel wat interessante bezienswaardigheden zijn terug te vinden. Ben jij benieuwd naar wat nu echt de top 10 bezienswaardigheden van Marbella en haar omgeving zijn? Wij zochten ze voor je uit en stellen ze graag hieronder aan je voor.

Plaza de los Naranjos
 1. Het historische centrum van Marbella;
 2. De Iglesia Mayor de la Encarnacion;
 3. Paseo Maritimo;
 4. De Avenida del Mar;
 5. Het Plaza de los Naranjos;
 6. Fuente de la Virgen del Rocio;
 7. De haven van Puerto Banus;
 8. De Mirador de Juanar;
 9. Ayuntamiento City Hall;
 10. Het Murallas del Castillo;

Uiteraard zijn er buiten bovenstaande bezienswaardigheden nog veel meer bezienswaardige plaatsen en bouwwerken te ontdekken in Marbella en omgeving. Wat bijvoorbeeld te denken van de talrijk aanwezige sculpturen van Dali en de Bulevar San Pedro Alcantara? Het mag in ieder geval duidelijk zijn, er valt in Marbella en omgeving meer dan voldoende te bezichtigen!