Klimaat in Marbella

Marbella beschikt over een zogenaamd mediterraan klimaat. Het moet evenwel gezegd dat dit klimaat een sterke invloed ondervindt van de nabijheid van de Middellandse Zee. Het is deze invloed die er voor zorgt dat je tijdens een vakantie in Marbella eigenlijk nooit echt met weersextremen zal worden geconfronteerd. Het klimaat van Marbella is het hele jaar door gematigd en dat is zeker tijdens de zomermaanden een niet onbelangrijk voordeel. Let wel, de gemiddelde neerslag welke tijdens de wintermaanden in Marbella valt ligt gemiddeld gezien behoorlijk wat hoger in vergelijking met andere delen van Spanje. Sterker nog, het klimaat van Marbella zorgt er voor dat er hier vaak meer neerslag valt dan in alle andere regio’s van Spanje. Het is ook hieraan dat Marbella haar groene karakter te danken heeft.

Wanneer wordt de warmste temperatuur in Marbella gemeten?

De hoogste temperatuur in Marbella wordt doorgaans gemeten in de maand augustus. Tijdens deze maand ligt de gemiddelde temperatuur erg dicht tegen de 30 graden. Dit geldt overigens niet alleen voor de maand augustus, maar ook voor de maand juli. In beide maanden zijn ook verdere uitschieters naar boven mogelijk. Tijdens deze zomermaanden valt er globaal gezien ook de minste regen in Marbella. Het regent er dan eigenlijk niet of nauwelijks. Ook de maand september is veelal een vrij droge maand terwijl de temperatuur nog steeds veelal zomerse waarden aantikt.

Het klimaat van Marbella in het voorjaar

Heel wat mensen die op vakantie willen naar Marbella vragen zich af vanaf wanneer dit nu precies mogelijk is. Eigenlijk kan je doorheen het jaar altijd naar Marbella op vakantie. Tijdens de wintermaanden (november, december, januari en februari) liggen de maximumtemperaturen hier gemiddeld rond de 16 graden. Je moet er wel rekening mee houden dat er in deze maanden vrij veel neerslag kan vallen. In de net aangehaalde maanden vallen er dan ook gemiddeld 11 à 12 neerslagdagen te noteren. In de maand maart neemt de neerslaghoeveelheid licht af, maar zelfs dan kan er nog behoorlijk wat regen vallen. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt dan rond de 18 graden. De zomerse temperaturen laten zich langzaam voelen vanaf de maand mei. In april ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 20 graden in de maand mei is dat 23 graden.

Weersverwachting Marbella voor de komende dagen

De zomer, duidelijk het hoogseizoen in Marbella

Wil je pas echt ten volle kunnen genieten van al het moois dat het klimaat in Marbella voor jou in petto heeft? In dat geval is het de moeite waard om tijdens de zomermaanden naar deze plaats aan de Costa del Sol af te reizen. De temperaturen bereiken tijdens de zomermaanden dan ook regelmatig tropische waarden. Dit zorgt er voor dat Marbella zich in deze periode uitstekend leent voor een ontspannende zon-, zee-, strandvakantie.

Kenmerken van het klimaat van Marbella in oktober

Heel wat mensen willen graag in oktober naar Marbella afreizen. De grote drukte is dan voorbij en men hoopt net wat relaxter te kunnen genieten. Dat is zeker mogelijk, alleen is oktober in Marbella vaak een dubbeltje op z’n kant. Je kan nog steeds rekenen op aangename temperaturen, maar er valt net wat meer neerslag. De klimaatcijfers voor de maand oktober in Marbella geven een gemiddelde temperatuur aan van 23 graden. Toch worden er gemiddeld al acht neerslagdagen in de maand genoteerd. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden wanneer je in oktober op vakantie wil gaan naar Marbella.

Wat met de temperatuur van het zeewater?

Op het ogenblik dat je op zoek gaat naar klimaatinformatie over Marbella zal je wellicht ook graag meer te weten willen komen over de temperatuur van het zeewater. Tijdens de wintermaanden ligt die gemiddeld rond de 15 graden. De warmste temperaturen voor wat het zeewater betreft worden opgemerkt in de zomermaanden. Van juni tot en met september bedraagt de temperatuur dan ook gemiddeld 22 graden. Deze temperaturen nodigen uit om een lekker verfrissende duik te maken in het zeewater. Ook voor watersporters zijn deze temperaturen ruim voldoende.