Klimaat

De badplaats Marbella beschikt over een gematigd mediterraan klimaat. Dit klimaat wordt zeer sterk beïnvloed door de aanwezigheid van de Middellandse Zee waardoor er zelden of nooit echt extreme weersomstandigheden voorkomen. Tijdens de wintermaanden valt er in deze regio wel wat meer neerslag in vergelijking met de andere Spaanse badplaatsen. Hoe dan ook, indien je tijdens het voorjaar of de zomermaanden op zoek bent naar een kwalitatieve en op vlak van klimaat heerlijke vakantiebestemming, dan zal het weer in deze streek absoluut geen spelbreker zijn!

Beste reistijd Marbella

In principe kan Marbella zonder probleem het hele jaar door worden bezocht. Zelfs tijdens de wintermaanden ligt de temperatuur hier vrij hoog waardoor veel ouderlingen er hun permanente verblijfplaats hebben gekocht. Veel hangt uiteraard wel af van de aard van je vakantie. Wil je gewoon even kunnen genieten van de omgeving en kan je voldoening nemen met gemiddelde temperaturen en af en toe wat regen, dan kan Marbella bijvoorbeeld ook perfect tijdens de wintermaanden worden bezocht. Ben je van plan om een echte zonvakantie te ondernemen, dan is het weer interessantst om je verblijf tijdens de maanden juni, juli, augustus en september te boeken. Tijdens deze maanden ligt de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 26 en 30 graden, ideaal dus voor wie heerlijk wil kunnen genieten van het strand en de Spaanse zon! De natste maanden zijn tot slot november, december en januari. Tijdens deze maanden ligt de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 16 & 20 graden.

Hoge zonzekerheid tijdens het seizoen

Eerder hebben we reeds aangegeven dat het seizoen in Marbella eigenlijk loopt van april tot en met oktober. Dat heeft alles te maken met de hoge temperaturen waar je dan reeds op kan rekenen. Tijdens de maand april geniet je bijvoorbeeld reeds van een mooie 20 graden terwijl de temperaturen de daarop volgende maanden kunnen oplopen tot ruim boven de 30 graden. De gemiddelde maximumtemperaturen tijdens de maanden juni, juli en augustus liggen dan ook niet voor niets tussen de 26 en 29 graden. Ook tijdens de maanden september en oktober kan je echter nog steeds genieten van veel zon en hoge temperaturen. De septembermaand is steevast goed voor gemiddelde maximumtemperaturen rond de 27 graden terwijl deze in de oktobermaand daalt naar ongeveer 23 graden. Let wel, tijdens de maand oktober kan er wel aanzienlijk meer neerslag vallen in vergelijking met de echte topmaanden. De tarieven liggen in deze maand echter wel een stukje lager.

Actueel weerbericht van Marbella

Heb je een vakantie geboekt naar Marbella of ben je reeds op je vakantiebestemming aangekomen? In dat geval zal je graag willen weten wat de weersverwachting is voor de komende dagen. Wel, in dat geval kan je het weerbericht hier op Marbella.be raadplegen. Dit weerbericht voorziet u van de actuele weersverwachting voor de komende dagen waardoor je meteen je vakantie op een doeltreffende manier kan indelen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wil je graag het actuele weer te weten komen in Marbella? Dan kan ons weerbericht je daar absoluut verder bij helpen!