Luchthaven

Het spreekt voor zich dat de meeste reizigers die een vakantie naar Marbella boeken dit doen met het vliegtuig. Een vliegvakantie naar Marbella boeken begint dan ook altijd bij het selecteren van de luchthaven waar je op zal gaan vliegen. De populaire Spaanse badplaats beschikt helaas niet over een eigen luchthaven, maar niet getreurd, want de luchthaven Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol ligt op slechts 46 kilometer van Marbella. Op deze manier kan je snel en eenvoudig naar je vakantiebestemming vliegen, maar dien je wel rekening te houden met een korte transfer naar je accommodatie. Vliegen kan overigens ook naar de befaamde luchthaven van Gibraltar. Deze ligt wel op zo’n 76 kilometer van Marbella waardoor het iets langer duurt om van de luchthaven naar je hotel of andere accommodatie te rijden.

Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol

De luchthaven Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol is ongetwijfeld de belangrijkste luchthaven van de Spaanse Costa del Sol. Het vliegveld ligt ook ideaal, namelijk op slechts 8 kilometer van Malaga zelf, 5 kilometer van Torremolinos en tot slot 46 kilometer van het mondaine Marbella. Deze luchthaven is niet zomaar één van de vier internationale luchthavens van Andalusië, daarnaast is het ook nog eens de grootste en populairste van de vier. Op moment van schrijven beschikt deze luchthaven over drie operationele terminals waarvan de laatste werd geopend in 2009. In 2012 kreeg Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol ook een tweede landingsbaan. Vanuit België en Nederland vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar deze luchthaven.

Gibraltar Airport

Eén van de meest bijzondere luchthavens ter wereld is gelegen op amper een uur rijden van Marbella. Gibraltar Airport wordt gebruikt door de Royal Air Force, maar er worden ook civiele vluchten afgehandeld. De luchthaven is terug te vinden op een landengte die de rots met Spanje verbindt. Kenmerkend voor de luchthaven is dat passagiers ten allen tijde landingsbaan moeten kruisen om in te checken. Ook het gewone verkeer gaat over de landingsbaan, maar wordt uiteraard stilgelegd wanneer er een vliegtuig moet landen of opstijgen. Hoewel het een bijzondere luchthaven betreft en lang niet iedereen er voor te vinden zal zijn vliegen toch een behoorlijk groot aantal toeristen op Gibraltar Airport wanneer ze de Straat van Gibraltar of de Costa del Sol willen bezoeken. Wie in Marbella verblijft dient er wel rekening mee te houden dat deze luchthaven op zo’n 76 kilometer van de populaire badplaats is gelegen.

Goedkope vluchten naar Marbella

Marbella is één van de populairste badplaatsen van de Costa del Sol. Samen met Malaga en Torremolinos krijgt de badplaats dan ook jaarlijks een groot aantal vakantiegangers over de vloer. Dit zorgt er voor dat heel wat luchtvaartmaatschappijen er voor hebben gekozen om ook hun vluchten naar de luchthavens van Malaga en Gibraltar aan te bieden. Dat is voor u als reiziger erg interessant, want op deze manier beschikt u over de mogelijkheid om zeer eenvoudig de prijzen van de verschillende vluchten te vergelijken waardoor u meteen te weten komt welke luchtvaartmaatschappij u de interessante prijs kan bieden. Een goede partij om de vluchten te vergelijken is Connections. Via deze website kunt u in geen tijd de voordeligste vlucht naar Marbella vinden. Voor meer informatie over de luchtvaartmaatschappijen die naar Malaga & Gibraltar vliegen kunt u eveneens terecht op onze vliegtickets pagina.