Luchthaven Marbella

Veel mensen die van plan zijn om een vakantie te boeken naar Marbella gaan in eerste instantie op zoek naar informatie over de luchthaven van Marbella. Dat is natuurlijk begrijpelijk. Het is echter zo dat Marbella ondanks de aanzienlijke toeristische interesse die ze geniet niet zelf over een eigen luchthaven beschikt. Daarvoor moet er dan ook een beroep worden gedaan op één van de omliggende steden. Wil jij graag meer te weten komen over de luchthaven waar je het best op kan vliegen voor jouw vakantie in Marbella? Je ontdekt er alles over hier op deze pagina!

De goedkoopste vliegtickets vind je via deze vergelijkers:

Waarom een vlucht boeken naar Marbella?

In principe zou je er perfect voor kunnen kiezen om met de auto naar Marbella af te reizen. Dit gezegd zijnde geven heel wat reizigers toch eerder de voorkeur aan het nemen van het vliegtuig. De totale reistijd wordt hierdoor natuurlijk danig ingeperkt. De gemiddelde vluchtduur naar Marbella bedraagt dan ook eigenlijk slechts 2 uur en 45 minuten. Door het boeken van een vlucht naar Marbella kan je pas echt genieten van een zo comfortabel mogelijke manier van reizen. Ook de transfer vanaf bijvoorbeeld de luchthaven van Malaga naar Marbella hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen, in tegendeel. Daarover verder op deze pagina echter meer.

Wat is de dichtstbijzijnde luchthaven van Marbella?

In eerste instantie vragen de meeste reizigers zich af wat nu precies de dichtstbijzijnde luchthaven is van Marbella. Er zijn namelijk in de buurt van Marbella verschillende luchthavens te vinden waar je op kan vliegen. Het gaat hierbij concreet om de volgende luchthavens:

 1. Malaga Airport op een afstand van ongeveer 51 kilometer;
 2. Gibraltar Airport op een afstand van ongeveer 76 kilometer;
 3. Granada Airport op een afstand van ongeveer 180 kilometer;

Bovenstaande maakt duidelijk dat de luchthaven van Malaga het dichtste bij is gelegen. Met een beetje geluk kan je na aankomst op Malaga Airport dan ook binnen de ongeveer 40 minuten tijd in Marbella staan.

Een transfer van Malaga naar Marbella

Er worden verschillende mogelijkheden aangeboden om je te verplaatsen van Malaga naar Marbella. In eerste instantie kan je er voor kiezen om een bus te nemen, maar de trein is wellicht een flink stuk sneller. Daarnaast spreekt het voor zich dat je ook een (private) transfer kan boeken. In dit geval moet je er rekening mee houden dat de transfertijd zo’n 40 minuten bedraagt. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het verkeer. Heb je er voor gekozen om een auto te huren voor je vakantie in Marbella? In dat geval kan je deze vaak direct oppikken op Malaga Airport.

Een auto huren op Marbella Airport

Wil je tijdens je vakantie in Marbella graag kunnen rekenen op een optimale vrijheid? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om een auto te huren. Het huren van een auto op Marbella Airport is mogelijk bij tal van verschillende autoverhuurbedrijven. Het gaat hierbij onder meer om:

 • Avis;
 • Budget;
 • Sixt;
 • Europcar;
 • Hertz;

Je kan er voor kiezen om je auto ter plaatse op Malaga Airport te huren, maar het wordt aangeraden om dit op voorhand te doen via Sunny Cars. Alleen op deze manier ben je namelijk verzekerd van de gewenste auto. Bovendien is het zo dat je op deze manier ook zomaar (aanzienlijk) voordeliger uit kan zijn. Tel daar ook nog eens bij op dat je geen tijd hoeft te verplaatsen eenmaal op je vakantiebestemming aangekomen en het op voorhand reserveren van een huurauto is duidelijk de moeite meer dan waard. Na afloop van je vakantie kan je de huurauto uiteraard doorgaans altijd gewoon terug op de speciaal daarvoor voorziene parking van de luchthaven achterlaten.

Zoek een geschikte huurauto bij Sunny Cars

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen er naar de luchthaven van Marbella?

Zoals reeds aangegeven beschikt Marbella niet over een eigen luchthaven. Omdat de luchthaven van Malaga het dichtste bij is gelegen kijken we dan ook vooral naar het aanbod met vluchten naar deze luchthaven. Wanneer we dat doen zien we dat de volgende luchtvaartmaatschappijen er vluchten naar aanbieden vanuit België en Nederland:

 • Brussels Airlines;
 • Transavia.com;
 • KLM;
 • Vueling;
 • Ryanair;
 • TuiFly;

Het behoorlijk ruime aanbod met vluchten die worden uitgevoerd naar Malaga zorgt er voor dat je eigenlijk altijd kan rekenen op een interessante prijs voor jouw vliegticket. Je moet er wel rekening mee houden dat Malaga Airport een populaire luchthaven is in de regio. Met name tijdens vakantieperiodes kan dit de prijs van de vliegtickets wel beïnvloeden.

Toch maar vliegen op de luchthaven van Gibraltar?

Ondanks het feit dat de luchthaven van Malaga duidelijk het dichtste bij Marbella is gelegen kan je ook opteren voor een vlucht naar Gibraltar Airport. In het bijzonder de speciale ervaring die landen op de luchthaven van Gibraltar met zich meebrengt spreekt heel veel mensen aan. Eén van de luchtvaartmaatschappijen waar je een beroep op kan doen voor een vlucht naar Gibraltar is de prijsvechter easyJet. Het aantal vluchten welke worden aangeboden naar Gibraltar Airport zijn in de praktijk wel relatief beperkt. Bovendien liggen ook de gemiddelde kosten voor een vliegticket naar Gibraltar net wat hoger. Hier dien je dus wel rekening mee te houden.

Hoe besparen op je vlucht naar Marbella Airport?

Wanneer je een vakantie wil beleven in Marbella zijn er natuurlijk verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie is er uiteraard de accommodatie, maar wat bovendien ook te denken van het vliegticket dat je moet boeken? Een vlucht naar Marbella Airport (eigenlijk dus naar Malaga of Gibraltar) kan op verschillende manieren net wat voordeliger worden gemaakt. Indien jij ook graag wil besparen op je vliegticket naar Malaga of Gibraltar kan je rekening houden met de onderstaande tips.

 1. Vergelijk de prijzen bij verschillende luchtvaartmaatschappijen op bijvoorbeeld Cheaptickets.be;
 2. Controleer de vliegtickets die naar verschillende luchthavens worden aangeboden;
 3. Boek erg vroeg of vooral zeer laat je vliegticket naar Marbella Airport;

Zowel wanneer je zelf je vliegticket naar Marbella Airport gaat boeken als wanneer je er voor kiest om een beroep te doen op een reisorganisatie zal je steeds kunnen vaststellen dat er regelmatig interessante promoties worden aangeboden. Zo kan je jouw vlucht naar Marbella pas echt (extra) voordelig boeken. Dit bovendien zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van comfort.

De goedkoopste vliegtickets vind je via deze vergelijkers: