Puerto Banus – De jachthaven van Marbella

Puerto Banus is ongetwijfeld de meest populaire locatie van heel Marbella. De jachthaven van Puerto Banus verwelkomt elk jaar opnieuw de meest luxueuze privé-jachten. Door de jaren heen heeft de haven zich hier uiteraard op ingesteld. Niet alleen zijn er voor deze schepen uitstekende faciliteiten voor handen, daarnaast kan je in Puerto Banus ook menig aantal (zeer) exclusieve winkels terugvinden. Wil je graag een lekker (culinair) hapje eten? Ook in dat geval zal je alleen maar kunnen vaststellen dat Puerto Banus heel wat moois voor jou in petto heeft. Je geniet hier overigens van een tongstrelend diner met een prachtig uitzicht op de indrukwekkende haven.

Puerto Banus, gelegen op 7 kilometer van de oude stad

Naar Puerto Banus op vakantie gaan zorgt er voor dat je meteen kennis kan maken met niet alleen de beroemdste, maar tegelijkertijd ook de meest modieuze jachthaven van Spanje. Dit is de plaats waar de internationale jetset met plezier hun boten komen aanmeren. Bovendien is dit ook één van de meest geliefkoosde plaatsen van Europa om de jetset te komen aanschouwen. Puerto Banus kenmerkt zich dan ook niet alleen door luxueuze jachten, maar ook door blitse bolides en chique aangeklede dames en heren. Je waant je hier even in Monaco aan de Franse Zuidkust, maar dan misschien zelfs nog net een tikkeltje mondainer. In de directe omgeving van de jachthaven zijn menig aantal fantastisch mooie bars en chique restaurants terug te vinden die uitnodigen om er veel langer te vertoeven dan eigenlijk goed is voor je portefeuille.

Verblijven in Puerto Banus

In Puerto Banus een vakantie beleven zorgt er voor dat je op voorhand goed moet nadenken over het soort accommodatie waar je gebruik van wenst te maken. In tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden is het namelijk zo dat je in Marbella (en dus ook in Puerto Banus) lang niet alleen maar een hotelkamer of een appartement kan huren. Er zijn dan ook menig aantal bed & breakfasts evenals zelfs vakantiehuizen en villa’s terug te vinden. Let op, de mooiste villa’s van Puerto Banus zijn waarschijnlijk niet weggelegd voor het beschikbare budget van de doorsnee vakantieganger.

Hotels in Puerto Banus

In eerste instantie kiezen de meeste vakantiegangers er uiteraard voor om een hotelkamer te boeken in Puerto Banus. Er zijn in dit gedeelte van Marbella dan ook heel wat prachtige hotels terug te vinden. Enkele bekende namen op dit vlak waar menig aantal vakantiegangers maar wat graag gebruik van maken zijn:

Bekijk alle hotels in Puerto Banus bij deze aanbieders:

Wil je toch liever de beschikking hebben over meer faciliteiten? In dat geval kan je er ook altijd voor kiezen om één van de appartementen in Puerto Banus te huren. De bekendste en best gewaardeerde appartementen die zich in dit gedeelte van Marbella bevinden zijn:

Bekijk alle appartementen in Puerto Banus bij deze aanbieders:

Een vakantiehuis huren in Puerto Banus

Ga je naar Puerto Banus op vakantie met het hele gezin? Of heb je een vakantie gepland met een groep vrienden? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat een vakantiehuis huren altijd het overwegen waard is. In Puerto Banus kan je werkelijk prachtige vakantiehuizen en zelfs luxueuze villa’s huren die zijn voorzien van alle gewenste luxe en comfort. Je dient er wel rekening mee te houden dat er aan het huren van een vakantiewoning in dit gedeelte van Marbella stevige kosten verbonden kunnen zijn. Enkele vakantiehuizen of villa’s in Puerto Banus zijn de volgende:

Bekijk alle vakantiehuizen en villa’s in Puerto Banus bij deze aanbieders:

Uitgaan in Puerto Banus in Marbella

Iedereen die er voor kiest om een vakantie te ondernemen naar Marbella laat zich verrassen door het unieke karakter van Puerto Banus. Het moet dan ook gezegd dat de haven van Puerto Banus er eentje is zoals je ze op deze planeet maar zelden zal aantreffen. Een andere belangrijke reden welke stevig in het voordeel spreekt van Puerto Banus is terug te vinden in het bruisende uitgaansleven van deze plaats. In Puerto Banus zijn dan ook enkele van de beste clubs van Marbella terug te vinden. Het gaat hierbij om:

  • De Ocean Club;
  • De Funky Buddha;
  • La Sala by the Sea;

Puerto Banus wordt door de meeste vakantiegangers altijd geprezen omwille van haar bruisende sfeer. Deze sfeer tref je hier niet alleen ‘s avonds en tijdens de nacht aan. Ook wanneer je overdag geniet op het strand van Puerto Banus zal je kunnen vaststellen dat er hier heel wat te beleven valt. Verschillende pubs en discotheken zijn ook op slechts beperkte afstand van de stranden gelegen.

Ontdek de prachtige winkels van Puerto Banus

Er zijn heel wat dingen die je perfect kan doen in Puerto Banus. Zo kan je hier leuke wandelingen maken, de jetset aanschouwen en ook heerlijk eten. Dit is echter niet alles. Daarnaast kan je namelijk ook uitstekend winkelen in Puerto Banus. Verspreid over dit gedeelte van Marbella zijn enkele van de meest luxueuze winkels van niet alleen Spanje, maar bij uitbreiding van heel Europa terug te vinden. In het bijzonder het Marina Banus Shopping Center is er eentje die je niet over het hoofd mag zien. Je vindt hier werkelijk alle topmerken onder één dak. Bovendien is dit shoppingcenter ook prachtig vormgegeven waardoor ze nog maar uitnodigt om in te vertoeven.

De Puerto Banus Street Market

Ook in Puerto Banus houden mensen er van om lekker te kuieren over een leuke markt. De Puerto Banus Street Market is terug te vinden aan de bullring en trekt elke zaterdag ongelofelijk veel bezoekers. Je vindt hier van alles wat. Welke spulletjes jij ook graag zou willen aankopen, we zijn er van overtuigd dat je ze hier op de markt terug zal vinden. Let wel, er worden op de Puerto Banus Street Market ook heel wat namaakspullen aangeboden. Bedenk jezelf dan ook op voorhand goed welke spulletjes er voor jou mogelijks interessant kunnen zijn. Hoe dan ook, of je nu iets gaat kopen of niet, alleen al de sfeer en de omgeving zijn voldoende redenen om een bezoek te brengen aan de Puerto Banus Street Market.