De beste restaurants van Marbella

Sinds jaar en dag staat Marbella er om bekend een stad te zijn waarin heel wat prima restaurants zijn terug te vinden. Verspreid over Marbella zijn dan ook niet alleen verschillende Michelin-sterrenzaken terug te vinden, daarnaast kan je er ook heel wat kwalitatieve eetcafés en bistro’s terugvinden. Het spreekt bovendien voor zich dat je ook in Marbella steeds aan het juiste adres bent om te genieten van de betere tapas. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de beste restaurants zijn van Marbella? Wij hebben ze speciaal voor jou uitgezocht en stellen ze op deze pagina graag aan je voor.

Wat zijn de beste restaurants van Marbella?

Het is algemeen bekend dat er verspreid over Marbella heel wat uitstekende restaurants zijn terug te vinden. Veel mensen stellen zich de vraag welke van deze restaurants nu echt de beste is. Het spreekt voor zich dat verschillende factoren op dit vlak een belangrijke rol spelen. Het gaat hierbij onder meer om:

  1. Het soort keuken welke wordt aangeboden door het restaurant;
  2. Het prijsniveau waar je rekening mee dient te houden;
  3. De inrichting van het restaurant waar gebruik van wordt gemaakt;

Ondanks het feit dat de keuze van het beste restaurant in Marbella dus altijd persoonlijk getint is spreekt het voor zich dat er wel bepaalde restaurants op kwalitatief vlak met kop en schouders boven de rest uitsteken. Welke restaurants dat nu precies zijn wordt meteen duidelijk op het ogenblik dat je het onderstaande overzicht gaat bekijken.

1.) Pasta y Basta

Volgens heel wat bezoekers van Marbella is het ‘Pasta y Basta’ restaurant het beste van de stad. Deze eettent is gelegen in Nueva Andalusia welke zich net boven het razend populaire Puerto Banus bevindt. Het restaurant heeft er voor gekozen om zich te specialiseren in het bereiden van niet alleen verse pasta’s maar ook overheerlijke risotto’s. De bediening staat er om bekend van een uitmuntende kwaliteit te zijn terwijl je ook kan vertoeven in een gezellig warm kader. Daarnaast gebeurt dit alles ook nog eens tegen een zeer interessante prijs.

2.) Restaurant D.O.M.

Het populaire D.O.M. restaurant maakt deel uit van het werkelijk sublieme ‘Melia Hotel’ in Puerto Banus. Het team bestaat hier uit een ervaren chef die afkomstig is uit Malaga en een al even ervaren maître welke van Sevilla naar hier is verhuisd. Samen zijn ze er in geslaagd om een absolute succesformule te creëren. Het Restaurant D.O.M. staat dan ook sinds jaar en dag garant voor gerechten die stuk voor stuk zijn gemaakt van de meest verse, lokale producten. In het bijzonder mensen die graag willen kennismaken met de authentieke keuken van Marbella en omgeving is dit een ware aanrader.

3.) Tempora Marbella

Eveneens zonder enige twijfel één van de beste restaurants van Marbella luistert naar de naam ‘Tempora Marbella’. De chef van dit restaurant verrast zijn gasten graag met niet alleen unieke, maar daarnaast zeer elegante evenals creatieve presentaties van klassieke Spaanse gerechten. Dit restaurant bevindt zich overigens op een uitnodigende locatie in het oude centrum van de stad. Voor mensen die houden van lekkere en bovendien ook seizoensgebonden gerechten is dit restaurant werkelijk een absolute aanrader.

4.) The Orange Tree

In het oude centrum van Marbella zijn heel wat uitstekende restaurants terug te vinden. Veel mensen zijn echter van mening dat er maar één beste restaurant van Marbella bestaat en dat is dan ‘The Orange Tree’. Dit restaurant is niet alleen één van de absolute topfavorieten onder toeristen, ook de lokale bevolking kiest er regelmatig voor om hier een lekker hapje te komen eten. The Orange Tree staat er om bekend elke zes weken haar kaart te vernieuwen. Op deze manier slaagt ze er steeds in om haar gerechten niet alleen lekker fris, maar bovendien ook seizoensgebonden te houden.

5.) Het Piucaro restaurant

Wanneer je graag wil kunnen genieten van een optimale, culinaire ervaring spreekt het voor zich dat je niet alleen rekening zal willen houden met de keuken die wordt aangeboden. Wat namelijk bovendien ook te denken van de locatie waar je gaat eten? Het zogenaamde ‘Piucaro restaurant’ is terug te vinden op één van de mooiste locaties van Puerto Banus. Dit restaurant garandeert je dan ook niet alleen een smaakvolle, kwalitatieve keuken, maar ook een werkelijk subliem uitzicht. De kaart van het Piucaro restaurant bestaat overigens uit een combinatie van Italiaanse en Mediterraanse gerechten die je smaakpapillen ongetwijfeld zullen weten te verwennen. Dit restaurant is het hele jaar door geopend.

6.) Casa Tua

Wie denkt dat je in Marbella enkel en alleen kan genieten van de Spaanse keuken zal kunnen rekenen op een aangename verrassing. In het oude centrum van de stad is namelijk onder meer het Italiaanse restaurant ‘Casa Tua’ terug te vinden. Liefhebbers van Italiaans eten komen hier zonder meer aan hun trekken. Je vindt op de kaart niet alleen heerlijk verse pasta’s terug, daarnaast worden er ook uitstekende vleesgerechten aangeboden. Een andere sterke troef van dit restaurant is ongetwijfeld de wijnkaart. Voor elke smaak en ieders budget valt er hier namelijk wel een passende wijn te ontdekken.

7.) Het Messina restaurant

Een trendy restaurant in Marbella welke ook nog eens een ongelofelijk kwalitatieve keuken aanbiedt luistert naar de naam ‘Messina’. Dit restaurant werd door Michelin beloond met een ster. Dit is deels te wijten aan het experimentele karakter van de keuken die hier wordt aangeboden. De experimenten van de koks monden vaak uit in heerlijke gerechten die je in geen enkel ander restaurant kan ontdekken. De menukaart is uiteraard altijd seizoensgebonden. Het restaurant Messina staat er om bekend in het bijzonder te werken met verse vis en schaaldieren uit de Middellandse Zee gecombineerd met lokale producten uit Andalusië.

Wat is het beste tapas restaurant van Marbella?

Heel wat mensen willen tijdens hun vakantie in Spanje (en dus ook in Marbella) graag genieten van de lekkerste tapas. Ook dat is in Marbella perfect mogelijk. Verspreid over de stad en haar omgeving zijn namelijk ook enkele uitstekende tapas restaurants terug te vinden. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Café de Ronda;
  • Arco Tapas Bar;
  • La Bodega del Mar;
  • El Salon Marbella;
  • Bar El Estrecho;

Tot slot loont het ook de moeite om tijdens je zoektocht naar goede restaurants in Marbella even stil te blijven staan bij de ‘Back Tapas Bar & Restaurant’. Hier wordt een Argentijnse keuken opgediend waardoor de tapas zich kenmerken door een mix van exotische ingrediënten. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, Marbella heeft werkelijk alles in huis om jouw smaakpapillen optimaal te verwennen!