Weer in Marbella

Het weer in Marbella staat er om bekend werkelijk geweldig te zijn. Daar is zeker en vast niets van gelogen, in tegendeel. Marbella profiteert namelijk van de invloed van een heus mediterraan klimaat. Dit klimaat wordt evenwel voor een stuk getemperd door de aanwezigheid van de Middellandse Zee. Het gevolg? Zomerse temperaturen die ook tijdens de zomermaanden gewoon lekker aangenaam te verdragen blijven. Wil jij graag meer te weten komen over het weer in Marbella dat je kan verwachten? Dan ben je daarvoor op deze pagina aan het juiste adres!

Wat verwachten van het weer in Marbella?

Zoals reeds aangegeven is het zo dat Marbella er om bekend staat een uitermate zonnige vakantiebestemming te zijn. Het seizoen loopt hier dan ook vrij lang. In principe start ze reeds vanaf begin mei om uiteindelijk pas af te lopen eind september of begin oktober. Het spreekt voor zich dat de actuele weersverwachting hier een belangrijke rol in speelt. Voorspelt men bijvoorbeeld voor de volledige maand oktober nog mooi weer? In dat geval is het zomaar mogelijk dat het seizoen in Marbella nog wat extra wordt verlengd. Bij minder gunstige weersvoorspellingen spreekt het voor zich dat het seizoen ook aanzienlijk kan worden ingeperkt.

Waar op letten bij het weerbericht van Marbella bekijken?

Ondanks het feit dat Marbella bekend staat als een zonnige vakantiebestemming moet het gezegd dat de omgeving haar overwegend groene karakter natuurlijk wel ergens vandaan haalt. Deze is te wijten aan het feit dat er, vooral buiten de zomermaanden, behoorlijk wat neerslag kan vallen in Marbella en omgeving. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar is het natuurlijk wel iets waar je als toerist rekening mee zal willen houden. Wij hebben de maanden waarin er in Marbella de meeste neerslag valt alvast even voor jou op een rijtje gezet:

  • November met gemiddeld 11 dagen neerslag;
  • December met gemiddeld 12 dagen neerslag;
  • Januari met gemiddeld 12 dagen neerslag;
  • Februari met gemiddeld 11 dagen neerslag;
  • Maart met gemiddeld 10 dagen neerslag;

Ben je van plan om tijdens de zomermaanden en dus tijdens het hoogseizoen naar Marbella af te reizen? In dat geval hoef je bij het bekijken van het weerbericht van Marbella wellicht geen aandacht te besteden aan de te verwachten neerslaghoeveelheden. Tijdens de zomermaanden valt er in Marbella en omgeving immers niet of nauwelijks neerslag.

Weersvoorspelling voor Marbella buiten het hoogseizoen

Ondanks het feit dat heel wat mensen er voor kiezen om tijdens de zomer naar Marbella af te reizen zijn ook andere periodes in het jaar erg populair. Wil jij bijvoorbeeld liever in een maand zoals maart, april, mei, september of november naar Marbella afreizen? In dat geval laat het te verwachten weerbeeld zich net wat minder eenvoudig voorspellen. De kans dat je in dit geval namelijk met net wat meer neerslag te maken krijgt is steeds aanwezig.

Bovenstaande gezegd zijnde is ook de maand september nog steeds een zeer populaire vakantiemaand voor Marbella.  De gemiddelde maximumtemperatuur ligt dan namelijk nog steeds ergens rond de 27 graden terwijl ook het aantal neerslagdagen nog sterk binnen de perken blijft. Wil je dus met andere woorden de drukte van het hoogseizoen voorkomen, maar tegelijkertijd toch ten volle kunnen genieten van het heerlijke klimaat van Marbella? In dat geval kan ook het boeken van een vakantie naar deze stad in de maand september een interessante keuze zijn.

Boek je in één van de andere aangegeven maanden een vakantie naar Marbella en wil je graag ontdekken wat een doorsnee weerbericht van Marbella allemaal voor jou in petto zal hebben? In dat geval kunnen we je vertellen dat vooral de neerslaghoeveelheden een stukje hoger zullen uitvallen in vergelijking met de zomer. Ook de temperaturen liggen uiteraard een stukje lager ten opzichte van het hoogseizoen.

Wat met het weerbericht van Puerto Banus?

Veel mensen die op het punt staan om een vakantie naar Marbella te boeken controleren het actuele weerbericht van Puerto Banus. Dit is in het bijzonder interessant voor mensen die met de boot naar Marbella afreizen. Het spreekt namelijk voor zich dat je niet onverwacht te maken zal willen krijgen met een storm. Hoe dan ook, of je nu op zoek bent naar het actuele weerbericht van Puerto Banus of naar de globale weersverwachting voor Marbella, in beide gevallen ben je daarvoor op deze pagina aan het juiste adres.

Wat is de actuele weersverwachting van Marbella?

In het bijzonder wanneer je buiten de zomermaanden naar Marbella op vakantie gaat zal je graag de actuele weersverwachting van Marbella willen bekijken. Dit niet in het minst omdat er buiten de zomermaanden doorgaans (flink) wat meer neerslag kan vallen. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de actuele weersverwachting voor Marbella is? Raadpleeg ze dan snel door middel van het hieronder terug te vinden overzicht.